Natuurlijk Genieten

Herberg De Vrolijke Jager ligt in het authentieke natuurgebied De Mortelen en tegen Landgoed Velder aan. De Mortelen vormt samen met de aangrenzende Scheeken het hart van Landschap Het Groene Woud. Een stukje verder ligt de schitterende natuur van de Kampina en de Oisterwijkse bossen en vennen. De omgeving vormt een paradijs voor iedere natuurliefhebber en rustzoeker. Wandelen of fietsen? Er zijn mogelijkheden te over! Liever een museum bezoeken, de schitterende dorpskern van Oirschot verkennen of met de kinderen naar een pretpark of dierentuin? Het kan allemaal!

foto pand

WANDELEN EN FIETSEN

Gemeente Oirschot wordt omringd door elf natuurgebieden en vormt daarmee de perfecte uitvalsbasis voor korte of langere wandelingen en fietstochten door Het Groene Woud. 

Veel wandel- en fietsroutes zijn opgenomen in de gratis app ‘Routes in Het Groene Woud’. Met deze handzame app navigeer je makkelijk over de juiste paden en wegen. Ook leuk: de app vertelt weetjes over allerlei plekken aan de routes. De app is te downloaden via de Google Play Store of de Apple Store.

De omgeving van De vrolijke Jager is aangesloten op het wandel- en fietsroutenetwerk. Zelf een leuke route samenstellen? Dit kan via de routeplanner van VisitBrabant. Liever een uitgestippelde route? Op de site van Visit Brabant is van alles te vinden.

Recht tegenover De Vrolijke Jager ligt een parkeerplaats van Brabants Landschap. Daar vertrekken meerdere uitgepijlde wandelroutes, waaronder een rolstoelroute. (Geef op de pagina als natuurgebied ‘Mortelen’ in.)

En wist u dat ook het bekroonde Ons Kloosterpad door Oirschot loopt?

CULTUURHISTORIE

Oirschot telt ruim driehonderd monumenten en wordt daarom ook wel ‘Monument in het groen’ genoemd. Voor meer informatie over al deze monumenten kunt u terecht bij het Toeristisch Informatie Punt, kortweg TIP Oirschot genoemd. Het TIP ligt aan de voet van de eeuwenoude Sint Petrusbasiliek. Lokaal museum De Vier Kwartieren, midden in de dorpskern, is voor jong en oud de moeite waard. Ook bijzonder: Kapel De Heilige Eik bij Spoordonk (gemeente Oirschot), gelegen in het stroomgebied van de Beerze.

foto pand
foto pand

VOOR DE HELE FAMILIE

Oirschot ligt midden in Het Groene Woud, bijna tegen Eindhoven aan en dichtbij ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Stuk voor stuk plekken die rijk zijn aan kunst, cultuur, historie, winkels, musea en horeca.

Een greep uit de mogelijkheden, dichtbij of ietsje verder weg:

Oirschot: Doe-Speel-Boerderij De Steenuil

Best: Attractiepark DippieDoe

Best: BestZOO – Ontdek het dierenrijk!

Boxtel: Het oertijdmuseum

Kaatsheuvel: De Efteling (half uurtje autorijden)

FIETSVERHUUR

Bij ons bent u op het juiste adres voor het huren van een fiets en om uw route te starten.
U kunt kiezen uit een luxe fiets met 7 versnellingen of zelfs een elektrische fiets.
Ook hebben we verschillende mooie fietsroutes die bij ons starten die we u graag gratis verstrekken.
Zo  kan uw fietstocht snel en zorgeloos van start.

foto pand